Szolgáltatásaink

Légtechnikai rendszerek kiépítése Légkezelő gépek telepítése Lemez alatti szerelés Szennyvíz hálózat kiépítése Esővíz elvezető ( plúvia) rendszer kiépítése

Légtechnikai rendszerek kiépítése

Hosszú évek tapasztalatai alapján végezzük fő tevékenységként a légtechnikai, ipari gépészeti rendszerek kiépítését a tervezéstől a kivitelezésig, valamint ezek szakszerű tisztítását és fertőtlenítését egyaránt.

A nyílászáróval nem rendelkező helyiségekben a szennyezett levegő nem tud más módon frissülni, csak egy kiépített hálózat segítségével, ami a szennyezett levegőt egyrészt elvezeti, illetve hígítja vagy teljesen friss levegővel ellátja. Ennek kiépítésében és tisztításában, szervízelésében nyújtunk mi profi és szakszerű segítséget, gyorsan és rendkívül rugalmas munkavégzéssel.

A légtechnikai rendszerek kiépítése látszólag egyszerű feladatnak tűnhet, valójában azonban számos bujtatott problémát rejt magában a nem megfelelő tervezés vagy kivitelezés következménye, melyek akár használhatatlanná is tehetik azt, javításuk pedig utólag sokkal idő- és forrásköltségesebb feladat, mint kezdetekkor megvalósítani a legapróbb részletekre is figyelő tervezést és kialakítást.

 

Biztos rendszereink titka

 

 Alapos és pontos tervezés – részletekig menően

 

Ezek a rendszerek hatalmas keresztmetszetekkel kell, hogy dolgozzanak, ezért az elemek elrejtése nem mindig megoldható. Nagyon fontos, hogy megfelelő helyet és elrendezést találjunk ezeknek az elemeknek, amiket mi már a tervezés során gondosan és pontosan meg is oldunk.

Egy utólagos átépítés vagy beépítés szükségessége ugyanis nem kívánt, sokszor hatalmas költségekkel és esztétikai hatásokkal jár, melyektől mi minden esetben megkíméljük megbízóinkat

 

A pontos technológia részletes meghatározása már a kezdetek előtt – fő a biztonság

Alapvetően a légtechnikai rendszerek gravitációs vagy kényszeráramú megoldással épülnek ki. Cégünk általában elszívott, nyomott vagy kiegyenlített rendszerek kiépítésével dolgozik.

Rendkívül fontos, hogy már a kezdetekkor jól meghatározzuk pontosan milyen rendszer kiépítésére van szükség az eredmények eléréséhez és a nem várt események elkerüléséhez, mert mindenki számára a legfontosabb, hogy biztonságban tudja működését és az ott tartózkodók egészségét. Mi ezen elv szerint végezzük már a tervezési fázisainkat is.

Az elszívott rendszerek kiépítésének esetében mindenképp biztosítjuk az elszívott levegő pótlását, tehát külső levegő áteresztő készülékeket építünk az ablakkeretbe, fanyílásokba, amelyek különböző szabályozó eszközök segítségével automatikus működést biztosítva is megvalósítják a megfelelő mennyiségű levegő beáramlását. Ez különösen fontos, hiszen ennek hiányában a vákuumhatás miatt akár a kéményből is visszaszívhat a rendszer levegőt, amely legrosszabb esetben sajnos akár tragédiát is okozhat.

A túlnyomásos rendszerek használata ritkán fordul elő, leginkább aknák vagy vegyszert tároló helyiségek tekintetében, amikor a belső koncentráció hígítása a cél. Ez esetben áteresztő elemek beépítésével oldjuk meg, hogy a levegő távozni tudjon és a frissülés megtörténhessen.

Abban az esetben is rendkívül fontos, hogy figyeljünk a levegő útjára, ha például mellékhelyiségek esetében kisnyomású ventilátorokkal dolgozunk, hiszen nem lesz elegendő a megfelelő szigetelés, ha a nem tud áramolni a levegő egy-egy ajtórács vagy legyalult ajtórés alatt.

Folyamatos tisztítás az egészségért

A kiépítés mellett ugyancsak profi szakértelemmel és szakmai tapasztalattal, körültekintő munkával végezzük a légtechnikai rendszerek tisztítását és fertőtlenítését, hiszen a poros, koszos rendszer számtalan baktériumnak ad helyet, amelyek sajnos komoly fertőzéseket és betegségeket okozhatnak.

Miért ajánlott a rendszeres tisztítás?

Jogszabályi kötelezettségek

A vállalkozások működését sok esetben jogszabályok korlátozzák vagy épp igazgatják. Nincs ez másképp a légtechnikai rendszerek tisztításával sem. A jogszabály ugyanis kimondja:

(5) „A 14 méternél magasabban lévő legfelső használati szinttel rendelkező lakóépület központi szellőző rendszerét, valamint étterem konyhai szellőző (szagelszívó) rendszerét a gyártó által meghatározott rendszerességgel, annak hiányában lakóépületben 3 évente, étterem rendeltetés estében félévente tisztítani és annak elvégzését írásban igazolni kell.”

Éppen ezért, aki a fenti paraméterek alapján a jogszabály alá tartozik, köteles a megszabott időintervallumokban a tisztítást elvégezni.

Egészségügyi kockázat

 Azokban a szellőzőkben, amelyek nem esnek át rendszeres tisztításokon a baktériumok, gombák, egerek, patkányok sokszor elszaporodhatnak. A körülmények sajnos igen ideálisak még az élőlények számára is a korlátok nélküli szaporodáshoz. A légáramlással pedig a baktériumok, gombaspórák bekerülnek az emberek szervezetébe, amelyek számos esetben allergia kialakulásához, asztmához, vagy egyéb súlyos betegségekhez vezetnek. Sajnos ennek köszönhetően azt lehet észrevenni, hogy rövid idő alatt rohamosan megnő a felhasználók betegállománya, orvosi ellátásuk igénye.

Rossz közérzet kialakulásának kockázata

Az ember számára a munkakörülmény nem merül ki a kilátás, zöld környezet, megfelelő monitor és egyéb használati tárgyak biztosításában. Az ember levegőszükséglete napi 20-22 m. He ezt nem biztosítjuk az emberi szervezet számára, kezdetben rossz közérzet, fáradtság érzet, esetleg rekedtség, fejfájás, allergia alakulhat ki. Természetesen nem beszélve arról, hogy az alkalmazottak hatékonysága, munkavégzési képessége jelentősen csökken a nem megfelelő levegő hatására.

Tűz kialakulásának veszélye

A szellőzőkben összegyűlt por, olaj számtalan esetben tűz kialakulásának lehetőségét hordozza magában. Sajnos, ha nagy mennyiségű por vagy zsír gyülemlik fel a rendszerben a tűz hihetetlen gyorsasággal, futótűzként képes terjedni, és persze a huzat mindezt még fokozza is. Sajnálatos módon a rendszerben keletkezett tűzesetek sok esetben, főleg panelházak esetében vezetnek komoly tűzeset kialakulásház és tovább terjedéséhez.

Felesleges energiafelhasználás

A légtechnikai rendszerek folyamatos légáramlását ventilátorok működésével biztosítjuk, melyek tökéletes működése minden rendszer esetében alapvető követelmény. A felhalmozódott szennyeződések miatt azonban ezek működéséhez egyre több és több energia szükséges, hiszen a kialakult eltömődések és az átmérők csökkenése, gömbök formájában kifejlődött szennyeződés akadályok plusz energiafelhasználást és idő előtti meghibásodást okoznak a ventilátorok tekintetében.

Ne várja meg, míg a fenti problémák valamelyike által érintetté válik!

Keressen fel bennünket, és elvégezzük a légcsatornák állapotának felmérését, tisztítását és fertőtlenítését, a ventilátorok szükségszerű karbantartását és javítását, a szűrők takarítását, szükség esetén cseréjét, a legmodernebb módszerekkel és eszközökkel, hogy biztos kézben lehessen légtechnikai rendszere és felhasználói egészsége.

Lemez alatti szerelési munkálatok

A szennyvízelvezető rendszerek kialakítása sokszor egyszerűnek tűnő feladat, azonban számos olyan a kivitelezés sokszor kudarca fullad a rossz tervezés, hanyag anyaghasználat, esetleg összeszerelési munkálatok miatt. Hatalmas költségeket és működési veszélyeket, hatósági eljárást is maga alá vonhat egy hibás kiépítés.

A Csabai Gépészet Kft. éppen ezért maximális szakmai képzettséggel és tapasztalatokkal rendelkező munkatársak segítségével, a legkorszerűbb és legmegbízhatóbb alapanyagokkal és összeillesztési technológiával vállalja az öntött betonba helyezett szennyvízelvezető hálózat kiépítését is.

A hagyományos elven működő folyadék-elvezető rendszerekkel ellentétben mi a vákuumos csapadékvíz elvezető rendszerek kiépítésében hiszünk, amely megakadályozza a víz örvénylését és így a levegőbuborékok képződését a rendszerben. A hagyományos rendszerekhez képest ezzel a technológiával sokkal kisebb átmérőjű csövek használata is elegendő a megfelelő eredmény eléréséhez, és jelentősen csökkenteni tudjuk az ejtővezetékek számát is.

Az általunk kialakított szennyvíz elvezető rendszerek legfőbb tulajdonsága, hogy a rendkívül pontos hegesztésnek köszönhetően rendkívül megbízhatóak, nagyfokú vegyszerállóságuknak köszönhetően pedig igen széles körben biztonságos szolgálatot nyújtanak.

Rendszerünk legfőbb tulajdonságai:

– rendkívül vegyszerállók

– ellenállók a korrózióval szemben

– lerakódásmentes működést biztosítanak

– kialakításuk hihetetlenül gyors és biztonságos

– ellenállók a forró vízzel szemben

– a használt idomok és csövek a mechanikai hatásokkal szemben is rendkívül ellenállók (rázkódás, ütés)

– az egész hálózatra jellemző rendkívüli kopásállóság

– kisebb átmérőjű és súlyú csövek használata

– gyors és rendkívül egyszerű szerelési munkálatokkal alakítjuk ki

Esővíz elvezető ( plúvia) rendszer kiépítése, csarnokok, irodaházak vízelvezető hálózatának szerelése

A világban lezajlódó globális természeti folyamatok sajnos napjainkban egyre több hirtelen és váratlan eseményt eredményeznek az időjárás területét illetően is. Ilyen például a hirtelen fellépő és egyszerre nagy csapadékmennyiséggel járó felhőszakadások jelensége.

A csarnokok, irodaházak nagy felületű tetői vízelvezető rendszerének is biztosítania kell tudni a hirtelen fellépő csapadékvíz mennyiség vagy hóolvadék elszállítását a tetőről egy megfelelő természetes, vagy mesterségesen kiépített helyre. Ez lehet már meglévő csatornahálózat, kiépített árok, esővíztároló vagy épp szikkasztó rendszer, ám ezeket semmiképp sem terhelheti túl, hiszen az számos járulékos problémával fenyeget.

Az általunk kiépített vákuumos esővízelvezető rendszer a hagyományos esővíz elvezetéshez képest hatványozott teljesítményt tud biztosítani. A tervezési munkálatok merőben leegyszerűsödnek, és a nagy felületű tetők vízelvezetési rendszerei is professzionálisan biztosítani tudják a gyakori és – vagy hirtelen fellépő esőzések csapadékmennyiségének elvezetését is.

A vákuumos rendszerben ugyanis speciális tetőösszefolyók akadályozzák meg, hogy levegő jusson a rendszerbe, ami által a csőgerincek folyamatosan esővízzel teltek lesznek, így vákuum alakul ki, amely tulajdonképp leszívja a tetőről a vizet a negatív nyomás következtében.

Ez pedig a hagyományos esővíz-elvezetési rendszerekkel szemben hihetetlen előnyöket biztosít:

 – kevesebb ejtővezeték használata

 – kevesebb esővíz – összefolyó használata

 – gyorsabb tervezési folyamatok

 – tökéletes helykihasználás

 – lejtés nélküli szerelési lehetőség

 – kevesebb tetőösszefolyó szüksége

 – hatékony öntisztulási folyamatok

 – gyorsabb összeszerelési munkálatok

 – kisebb keresztmetszetű csövek

 – tetőszerkezethez illeszkedő kialakítás

 – kevesebb szigetelési költség

 – lényegesen kevesebb karbantartási költség

 – megbízható és hatékony teljesítmény

Konyhai tüzioltó rendszerek kiépítése a Ventor Kft alvállalkozójaként

Manapság egyre elterjedtebb a különleges sütési és főzési technológiák, a látványos főzést biztosító konyhai berendezések használata. Napjainkban a konyhai tűzesetek igen jelentős része ezekből a speciális berendezési eszközökből indul ki, hatékony védelmet ezek ellen pedig a speciális, a konyhai munka és berendezések számára kifejlesztett, beépített oltórendszerek nyújtanak.

A konyhai munka során használta alapanyagok, olajok, zsiradékok ugyanis kiválóan égnek és speciális lehetőségeket rejtenek a tűz terjedésére, ezért ezekbe a nagy teljesítményű berendezéseket használó konyhákba már telepített automata oltóberendezést kell beépíteni.

Ezek az oltórendszerek nem csak kiépítésükben különlegesek, hanem speciális oltóanyagokat tartalmaznak, melyek kifejezetten gyorsan és hatékonyan képesek reagálni a meggyulladt olajra, zsiradékra, illetve könnyedén megakadályozzák annak veszélyét, hogy ezek az anyagok által a tűz terjedése végzetes legyen.

A Ventor Kft-vel karöltve egyaránt azon dolgozunk, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban ki tudjuk az ilyen konyhákban a megfelelő védelmet és biztonságot nyújtó konyhai oltórendszereket építeni, nem csak a konyha és annak berendezései, hanem a dolgozók és a vendégek védelme érdekében egyaránt.

Speciálisan képzett és nagy szakami tapasztalattal rendelkező, megbízható munkatársaink kifejezett figyelme és szakértelme mellett biztos lehet benne, hogy a beépítés hatékony és gyors, a rendszer által kínált védelem pedig erős és megbízható lesz, hogy ne kelljen sosem a nem várt tűzesetek végzetes hatásától félnie! Tartsa rendszerünkkel biztonságban konyháját és dolgozóit, vendégeit, szállodáját!

Vegye fel velünk a kapcsolatot a további részletekért és információkért!